You are currently viewing Värifilmi: Yritykseni palvelut yhdessä esitteessä | Valmis ”valokuvavihko” ja sen tekeminen

Värifilmi: Yritykseni palvelut yhdessä esitteessä | Valmis ”valokuvavihko” ja sen tekeminen

Av-opintojen lisäksi meille on järjestetty graafinen kurssi. Kurssin lopputyönä toteutettiin ”valokuvavihko” jonka aiheen ja sisällön sai itse suunnitella alusta loppuun saakka. Valokuvaajana kuvia mulla on paljon, mutta aihetta mietin hetken pidempään. Lopulta päädyin itselle helpompaan aiheeseen eli omaan yritykseeni ja toteutin esitteen yritykseni palveluista. Tulostettu versio on kooltaan A5. Tämän blogipostauksen kuvat ovat siis hieman pienempiä kuin varsinainen esite.

Ohjeistuksessa oli pituudeksi annettu 12 sivua, mutta suunnitteluvaiheessa huomasin, että tämä sivumäärä ei riitä. Koska kyseessä on painotuote ja lehden muotoinen, täytyy sivumäärän olla jaollinen neljällä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan olisin tarvinnut kaksi sivua lisää, mutta sain kuitenkin tehtyä suunnitelman niin, että sivumäärä oli jaollinen neljällä. Lopullisessa vihkossani on siis 16 sivua.

Ensimmäinen aukeama sisältää yhteystiedot ja somekanavat sekä sisällysluettelon. Sisällysluettelo kertookin jo aika hyvin mitä tästä esitteestä löytyy. Kuvia pääsee selaamaan aihealueittaain sekä hinnasto ja kuvausehdot ovat omilla sivuillaan selkeästi esillä.

Seuraavalla aukeamalla on lyhyt esittely minusta kuvaajana. Lähes sama teksti on myös nähtävissä nettisivuillani ”kuvaaja” -osion alla. Tämän aukeaman kuvaan en ole täysin tyytyväinen ja olisin siihen voinut käyttää enemmän aikaa. Alkuperäinen kuva on näkynyt useammassa somessa ja nettisivuillakin, mutta meidän ohjeistuksessa oli yksi kuva, joka pitää irroittaa taustasta. Photoshopissa on tähän monia tapoja. Kaikki muu oli helppoa, mutta hiukset ovat vaikein osa ja siihenkin löytyy paljon ohjeita netistä. Tähän olisin voinut käyttää reilusti enemmän aikaa ja saada siitä oikeasti hyvän, mutta näin tällä kertaa. Alla vielä kuvan teksti paremmin luettavana.

Heippa!
Olen Mimmi, nuori valokuvaaja, yrittäjä ja bloggaaja Tampereelta. Elämäni pyörii tällä hetkellä vahvasti kuvauksen ja kuvankäsittelyn ympärillä. Olen löytänyt ja luonut itselleni työpaikan ja tulevaisuuden alalla, jota rakastan. Minulle tärkeintä on, että jokainen lapsi saa olla kuvaustilanteessa oma ihana itsensä.
Lapsikuvausten ohella teen yrityksille tuotekuvauksia omalla persoonallisella tyylillä.

Unohdetaan yhdessä teennäiset studiokuvat ja ikuistetaan sinulle tärkeitä ihmisiä ja hetkiä aidoiksi muistoiksi Tampereen ja lähiympäristön kauniissa maisemissa.
Jos kuitenkin olet kiinnostunut studiokuvauksesta on siihenkin mahdollisuus. Studiokuvaukset toteutetaan tarvittaaessa vuokrattavan studio Empiren tiloissa.

Sitten päästäänkin kuvien pariin. Ensimmäisenä esittelen pääkuvauskohteeni eli lapset. Aukeamalle mahtui sopiva määrä erityylisiä kuvia, jotka sijoitin molemmille sivuille hieman erityylillä, mutta ne näyttävät silti yhteensopivilta. Yritin valita kuvat mahdollisimman monipuolisesti ja niin, että niissä on sekä lapsia, sisaruksia ja perheitä. Kuten sanotaan laatu korvaa määrän, toimii myös tässä tilanteessa. Olisin toki voinut laittaa vieläkin vähemmän kuvia, mutta sitten tuli valinnanvaikeus. Ehkä tämä on nyt sopiva määrä kuvia tähän esitteeseen.

Lapsi- ja perhekuvaukset
Lapset kasvavat nopeasti, eikä heistä ikinä voi olla liikaa kuvia.
Ne ovat muistoja muille perheenjäsenille ja sukulaisille,
mutta myös lapselle itselleen.
Lapsien kuvaus on haastavaa, mutta palkitsevaa ja
siksi rakastan tehdä sitä.
Kuvaustilanteessa haluan, että lapsi saa olla oma
ihana itsensä ja teen aina parhaani,
jotta lapsella olisi mukavaa olla kuvattavana.

Yrityskuvaukset on toinen mun pääkuvauskohteista. Näistä erityisesti tuotekuvat on sellaisia, joita tykkään kuvata paljon. Näistä löytyy siis oma aukeamansa tässä esitteessä. Edelliselläkin aukeamalla näkyi kuvien lisäksi pieni ”esittelyteksti”, joka kertoo hieman kuvauskohteesta ja kuvien merkityksestä sekä siitä mitä minä kuvaajana teen. Tällä aukeamalla esittelystä löytyy myös nämä samat asiat.

Tarvitsetko tuotekuvia verkkokauppaan? 
Toisinaan tavalliset tuotekuvat studiossa eivät ole aina niitä myyvimpiä kuvia. Tuotteen pitää toki korostua kuvissa, mutta niissä olisi hyvä olla näkyvissä yrityksen omat arvot ja persoona.

Uskon, että jokainen meistä haluaa antaa asiakkaalleen mahdollisimman ammattimaisen ensivaikutelman. Tähän tarvitaan monia asioita, mutta kuvat ovat yksi iso tekijä siihen, miten sellaisen vaikutelman voisi antaa. Olemme ammattilaisia omassa työssämme ja sen pitäisi näkyä myös asiakkaalle. 

Lapsi-, perhe- ja yrityskuvausten ohella teen joskus muitakin kuvauksia. Kuvaan esimerkiksi koiria, juhlia ja erilaisia henkilökuvia. Kuitenkin teen näitä niin satunnaisesti, että halusin tiivistää kaikki samalle aukeamalle. Myös nettisivuillanikin on tiivistetty kaikki muut kuvaukset yhden otsikon alle. Olisin ehkä voinut tämän jättää kokonaankin pois esitteestä, mutta halusin sen kuitenkin jättää vielä nähtäville, koska tämä aukeama tiivistää hyvin myös sen, että teen tarvittaessa näitäkin kuvauksia.

Lapsi- ja perhekuvausten ohella kuvaan satunnaisesti myös lemmikkejä, muita potretteja ja juhlia.
Eläimet ovat meille tärkeitä perheenjäseniä. Älä siis unohda karvaista (tai karvatonta) ystävääsi.
Juhla- ja tapahtumakuvauksissa keskustellaan tarkemmin tarpeistasi ja luodaan sinulle oma kuvauspaketti.
Aina ei tarvitse olla erityistä syytä tulla kuvattavaksi. Uuden profiilikuvan päivittäminen someen on ihan yhtä hyvä syy varatau kuvaus.

Hinnasto on aina hyvä olla esillä. Oli kyseessä mikä tahansa paino- tai verkkojulkaisu. Siksi tästäkin esitteestä on varattu sille sopiva tila. Ensimmmäinen sivu on yksityisille asiakkaille suunnattu. Vähän tietoa siitä mitä kuvaus sisältää ja sen jälkeen isommalla näkyykin kuvaushinnasto jokaiselle kuvausajalle. Toinen sivu on varattu yrityskuvauksille. Vähän tietoa mitä mikäkin kuvaus pitää sisällään ja millainen kuvausaika menee mihinkin sekä suuntaa-antavat hinnat kuvaukseen ja kuvien käsittelyyn.

Viimeiseltä aukeamalta löytyy vielä tärkeää tietoa kuvauksen varaajalle. Aukeamalla on siis kuvausehdot. Miten kuvaus varataan, mitä jos sen joutuu perumaan, miten se maksetaan, miten kuvat toimitetaan, missä kuvia saa käyttää… Kaikkea täekeää mitä on hyvä tietää ennen kuvausta. Kuvausehdot sopivat hyvin viimeiselle sivulle, koska niitä harvemmin luetaan ilman, että ollaan tulossa kuvaukseen. Pääosassa ovat kuvat ja esittely siitä mitä yritykseni tekee. Kuvausehdot ovat kuitenkin valmiina luettavissa, jos kuvauksen varaaminen kiinnostaa tai jää miettimään jotain siihen liittyvää.

Värit ja fontit, graafinen ilme

Tehostevärit oli tietty helppo valita yritykseni värien mukaan. Hieman harmaaseen taittavat vaaleanpunainen ja sininen. Muu tausta on valkoista ja tekstin väriksi musta.
Varsinainen teksti on samalla fontilla kuin nettisivuillani. Tämä monille tuttu fontti on yksinkertainen, mutta se on myös helppolukuinen ja tietyllä tavalla todella kaunis fontti. Otsikkoihin ja sivunumeroihin en löytänyt samaa fonttia mikä on käytössä nettisivuillani, mutta löysin toisen vähän saman tyylisen fontin, joka sopi tähän hyvin. Tietty sama fontti olisi ollut paras, mutta koulutehtävää varten sen etsiminen ja asennus on vähän turhaa. Jos tämä olisi asiakastyö, siihen käytettäisiin samaa fonttia kuin nettisivuilla ja muussa mainonnassa on käytetty.

Varsinainen graafinen ulkomuoto tuli myös nettisivuilta. Värilliset laatikot joko ylä- tai alareunassa ja siinä tekstiä ja otsikko sekä kuva osittain laatikon päällä. Tässä kirjoitus vaiheessa huomasin juuri, että lopullisesta esitteestä puuttui logo. Se olisi voinut olla jo etusivulla tai sitten ihan viimeisellä sivulla suurempi kokoisena. Mutta kuten aikaisemmin sanoin tämä oli vain koulutehtävä ja muutoksia on aina mahdollista tehdä, mikäli jotain haluaa muuttaa.

Pieniä yksityiskohtia lukuunottamatta olen todella tyytyväinen tämän ”valokuvavihkon” lopputulokseen. Kuvat ja värit sopivat hyvin yhteen, ulkoasu on omaan silmään ainankin todella kaunis.

Jos kuvaus alkoi kiinnostamaan niin mun nettisivut tosiaan löytyy osoitteesta: varifilmi.fi
Teen nykyään myös graafisia töitä opiskelija hinnoin. Jos sellainen kiinnostaa niin käy kurkkaamassa instagramista @varifilmidesign

Vastaa