You are currently viewing Uusia kuvaustarvikkeita! | Miksi päädyin kaikkeen tähän?

Uusia kuvaustarvikkeita! | Miksi päädyin kaikkeen tähän?

Viime postauksessa mainitsinkin jo uudesta kamerastani, mutta mitä muuta kuvauskalustooni on tullut lisää. Haluaisinkin esitellä uuden kamerasettini sekä muutamia muita uusia kuvaustarvikkeita, joita on tullut hankittua tässä muutamien viime viikkojen aikana. Nyt kun niitä on ehditty jo testaamaankin hieman. Tässä postauksessa käyn läpi mitä kaikkea hankin ja miksi juuri se.

Aloitetaan suurimmasta hankinnasta, eli itse kamerasta. Tärkeimpänä oli, että hankin täyden kennon kameran. Valinta oli loppulta aika helppo. Sopivassa hintaluokassa löysin oikeastaan vain yhden, joka vaikutti mun käyttöön täydelliseltä. Sitten tulikin ongelma, että mistä saan kameran. Verkkokaupassa toimitusaika oli vähintään useita viikkoja. Myös monissa muissa liikkeissä oli sama homma. Sitten kävi niin hyvin, että löysin juuri oikean kameran käytettynä. Käytetyssä kamerassa on kuitenkin tärkeä huomioida sen kunto sekä laukaisumäärä. Tässä kyseisessä kamerassa se oli alle 100, eli kamera oli lähes uusi. Muutenkin kunto on todella hyvä, mikä nyt oli odotettavissakin.

Kuvaan suurimman osan kuvistani mielelläni yhdellä objektiivilla, jotta kuvausaikaa ei kulu objektiivin vaihtamiseen. Nyt toki voin pidemmissä kuvauksissa käyttää kahta runkoa, jotta voin helpommin vaihdella objektiiveja eri kuvauskohteden välillä. Uuden objektiivin hankinnassa tuli siis huomioida minulle tärkeimmä kuvauskohteet ja etsiä sopiva objektiivi käyttötarkoituksen perusteella. Halusin objektiivilta tiettyjä asioita ja lopullinen valinta olikin vaikea kahden eri linssin välillä.

Objektiivin vaatimuksiani olivat esimerkiksi:

  • Sopii hyvin lasten- ja perheiden kuvaukseen
  • On käytettävissä myös tuotekuvauksessa
  • Suuri valovoima (=suuri aukko)
  • Ei kiinteä polttovälinen
  • Mahdollisimman monikäyttöinen
  • Laadukas
  • Sopii tulevaan kameraan
  • Hinta

Näillä kriteereillä päädyin 24-70mm f2.8 linssiin. Enää piti valita merkki. Nikonin oma oli hinnaltaan reilusti yli budjetin, joten se oli poissa laskuista heti. Sitten tuli Tamron ja Sigma. Pohdin pitkään kumman haluan. Olen aina haaveillut Sigman art -sarjasta ja siksi se olikin mielessä. Seurasin kuitenkin keskustelua aiheesta ja siellä ilmeni, että Sigman ja nikonin kanssa on ollut usein jonkin näköisiä tarkennus ongelmia. Vaikka näitä ei ole jokaisen linssin kanssa, se mahdollisuus on kuitenkin olemassa. Lopullinen päätös tuli, kun löysin Tamronin version käytettynä erittäin hyvään hintaan ja hyvässä kunnossa.

Kameran jälkeen listasin vielä suurempia asioita, joita olen kaivannut lisäyksenä kuvaustarvikkeisiin. Tähän listaan voisi lisätä vaikka kuinka paljon kaikkea, mutta tietyn budjetin takia täytyy laittaa kaikki järjestykseen ja hankkia niitä pikkuhiljaa sitä mukaan kun niihin on varaa.

Sitten siirrytäänkin listassa eteenpäin valaistukseen. Viime kesänä hankin itselleni salamasetin ja näin vuoden sen kanssa kuvanneena oli aika hankkia tällä salamalle kaveri. Käsisalamat ovat käteviä, koska ne toimivat paristoilla (tai akulla) ja näin ne voi helposti ottaa mukaan ja toimivat kuvauspaikasta riippumatta. Suuret studiovalot tarvitsevat verkkovirtaa ja näin ollen en voi tarvittaessa käyttää niitä yhtä helposti ulkona kuvatessa. Käsisalamoille on olemassa myös omat jalustat, softboxit ja sateenvarjot, joten kuvaus onnistuu lähes yhtä hyvin kuin studiovalojen kanssa. Tietty näiden teho on ihan eri luokkaa kuin kunnon studiovaloissa.

Näille molemmille löytyy myös omat jalustat, tarvittavat kiinnikkeet sekä sateenvarjot.

Kuten jo viime postauksessa mainitsin, olen aloittanut opiskelun. Opiskelen siis audiovisuaalista viestintää ja videotuotanto on iso osa opiskeluani. Vaikka meillä koulussa onkin kunnon elokuvakamerat sekä kalliit kuvausvälineet, innostun välillä tekemään omiakin videoprojekteja. Puhelimella on helppoa kuvata lyhyitä (miksi ei pidempiäkin) näitä omia projekteja, joten tasaisempaa kuvaa varten hankin gimbaalin, joka sopii puhelimeen. Näin pääsen hieman testailemaan videoiden tekemistä ja kuvaamaan liikkuvia pätkiä kevyesti, mutta laadukkaasti. Itse asiassa ollaan kuvaamassa yhtä kouluprojektia, jossa tulikin tarve päästä kuvaamaan tasaista liikkuvaa kuvaa, joten tämä pääsi melkein heti käyttöön myös koulussa.

Lukuvinkki: Miltä tuntuu aloittaa uudessa koulussa? Mitä alaa opiskelen? Mitä odotuksia minulla on tulevasta koulutuksesta?

Tämän kamerasetin ja näiden isompien juttujen lisäksi tuli hankittua kaikkea pientä tarpeellista. Pari muistikorttia, UV-suodin, vara-akkuja…
Niin ja tietysti piti olla jotain mihin nämä kaikki mahtuu. Mun vanha kamera reppu on palvellut hyvin jo useamman vuoden, mutta sinne ei ole mahtunut mun läppäri. Halusin sellaisen johon saan kaiken tarpeellisen mahtumaan ja mielellään myös sellainen joka voisi palvella minua mahdollisimman pitkään. Nyt mukaan mahtuu kaikki tarpeellinen (sekä vähän jotain ylimääräistä).

Laitetaan tähän alle vielä muutamia kuvia, joita olen ehtinyt kameralla ottamaan.

Vastaa

Tällä artikkelilla on 0 kommenttia