You are currently viewing Sama tuote – 3 täysin eri tunnelmaa tuotekuvissa

Sama tuote – 3 täysin eri tunnelmaa tuotekuvissa

Tuotekuvauksesta ja niiden perusteista kirjoitin jo kesällä oman postauksen. Siinä käsittelin lähinnä kuvauksen suunnittelua, rekvisiitan käyttöä kuvissa, kuvien määrää ja kuvien ottamista itse. Tällä kertaa haluaisin enemmän perehtyä kuvien tyyliin ja näyttää kuinka pelkillä kuvilla luodaan samalle tuotteelle täysin erilainen tunnelma.

Iso kiitos Design by Paretskoi, että sain kuvata näitä upeita sormuksia. Käy ihmeessä kurkkaamassa heidän nettisivut osoitteesta: paretskoit.com

Lukuvinkki: Tuotekuvauksen perusteet

Tammikuussa julkaisun teksin myös perinteisistä tuotekuvista ja niiden ottamisesta itse kotona. Nyt kuitenkin haluaisin keskittyä enemmän yritykseni tavoitteeseen. Eli näyttä kuinka sinun tuotteesi voivat erottua joukosta. Unohdetaan hetkeksi ne perinteisemmät tuotekuvat ja kurkataan kuinka erilaisen tunnelman voit luoda samalle tuotteelle kolmella eri kuvaustyylillä. Lähdin pohtimaan näitä kolmea eri tyyliä hyvin pitkälti luonnon kautta, koska nämä sormukset ovat valmistettu puusta. Otin mukaan kuitenkin yhden hyvin erilaisen tyylin.

Lukuvinkki: Kuinka ottaa perinteiset tuotekuvat itse kotona?

Vaalea ja rauhallinen

Valkoinen tausta tuo valoa ja tekee kuvasta raikkaan. Vaaleat väri ovat myös rauhallisia ja tummempi tuote erottuu selkeästi vaaleasta taustasta ja se tuo kuviin lisää kontrastia. Erilaisina elementteinä kuvissa voi käyttää hyvin esimerkiksi vaaleita kasveja, erilaisia vaaleita kankaita tai vaikka vaaleita sisutuselementtejä kuten puulaatikoita, kynttilöitä tai maljakoita.

Tavoitteeni oli luoda mahdollisimman pienestä jotain kaunista ja persoonallista. Yksi valkoinen ohut kauluspaita ja pieni puulaatikko yhdessä ovat jo suuri lisä kuviin. Yhdessä kuvassa näkyy myös kuivunut oksa. Tuo yksi oksa saattaa olla jopa hieman liikaa siihen mitä hain, mutta se kyllä sopii ihan hyvin tuohon kuvaan.

Kuvissa käytetyn rekvisiitan on tärkeä olla mahdollisimman yhtenäiset. Käytä kaikkea maltillisesti ja niin, että ne sopivat keskenään yhteen niin värien kuin tyylinkin perusteella. Tuotekuvissa tärkeintä on yhtenäinen tyyli. Verkkokauppasi kaikki kuvat tulisivat sopia hyvin yhteen. Oli sitten kyseessä ne perinteiset tylsät tuotekuvat tai persoonalliset ja yrityksen arvoja viestittävät kuvat. Kuvissa tulisi olla selkeä yhtenäisyys.

Tummatausta ripauksella kontrastia

Edellisestä täysin vastakohta on tumma tausta ja vaaleat kuvauskohteet. Tähän idea tuli itseasiassa pinterestistä jo kauan aikaa sitten. Näin todella hyvin toteutetun kauniin kuvan hopeisesta korusta tumman puun päällä, jonka ympärillä oli tumman vihreitä kasveja. Ihan samanlaista luontoa ei meillä täällä suomessa ole, mutta ei se ei haittaa. En myöskään halua kopioida jo olemassa olevaa kuvaa vaan ottaa inspiraatiota eri puolilta, yhdistellä ideoita ja luoda oman näköisen kuvan.

Pääosin kuvat ovat kuvattu luonnonvalolla. Yhdessä kuvassa käytin yhtä salamaa korostamaan sormusta vielä hiukan. Se tuo pienen lisän kuvaan. Tunnistatko mikä kuva?
Auringon valoa voi myös käyttää monipuolisesti esimerkiksi korostamaan ääriviivoja.

Moderni ja kovat varjot

Olen yllättävän vähän käyttänyt minkäänlaisia kovia varjoja kuvissani. Itsensä haastaminen on tärkeää, jotta voi oppia uutta. Varjoilla leikkiminen on mukavaa vaihtelua ja tietyllä tavalla tekee kuvasta hieman modernimman näköisen. Tähän toki vaikuttaa myös kuvassa käytetty rekvisiittakin.

Valonlähteenä näissä kuvissa on käytetty ulkoista käsisalamaa ja valoa ei ole pehmennetty millään. Saman tapaiset varjot syntyvät usein myös kirkkaassa auringonpaisteessa. Valokuvauksessa ylipäätään kova auringonvalo on yllättävän haastavaa käyttää. Siksi usein kuvataan varjoisissa paikoissa tai kuvauspäiväksi valitaan pilvisempi päivä.

Näin tuotekuvauksen kannalta pehmeä luonnovalo on useimmiten parempi, mutta kovalla valolla voi saada aikaan mielenkiintoisen kuvan, jos tietää miten sitä voi hyödyntää kuvissa.

Huomaatko eron? Perinteinen kuva vai jotain aivan muuta. Tuotteesi erottuvat varmasti muiden saman alan yrittäjien tuotteista, mutta vain sinä tiedät sen, jollet näytä sitä muille.

Mikä näistä tyyleistä oli sinun lemppari? Mikä sopii näille kyseisille sormuksille mielestäsi parhaiten? Jatketaan keskustelua kommenteissa!

Onko sinulla tarvetta kuvaajalle?
Ota yhteyttä kuvaukseen liittyvissä asioissa somessa (Facebook & Instagram: @varifilmidesign) tai
sähköpostilla (varifilmi@gmail.com).
Nettisivut ja lisää kuvia löytyy osoitteesta varifilmi.fi

Vastaa

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

  1. Sajid Hussain

    Good site you’ve got here..
    It’s hard to find high-quality writing
    like yours these days. I honestly appreciate individuals
    like you! Take care!!