You are currently viewing Miten välttää tylsät tuotekuvat? | 3x rekvisiittavinkkiä tuotekuvaukseen

Miten välttää tylsät tuotekuvat? | 3x rekvisiittavinkkiä tuotekuvaukseen

Persoonalliset tuotekuvat tarvitsevat tuotteeseen ja kuvausympäristöön sopivaa rekvisiittaa. Toisinaan on helppo keksiä kuvaan sopivat rekvisiitat, mutta joskus on tilanteita kun pää lyö ihan tyhjää eikä ideoita ole.

Itsekkin kuvausta suunnitellessa on se idea mitä kuvalta haluaa ja mitä siinä tulee olemaan, mutta esineitä paikalleen sijoitellessa tulee usein vastaan tilanne, kun jossain kohtaa olisi juuri sopiva tila jollekkin rekvisiitalle, mutta millään ei keksi että mille.

Instagramin puolella olenkin jo jakanut muutamia rekvisiitta vinkkejä ja siellä yritänkin päivitellä näitä hieman enemmän. Käy siis seuraamassa instagramissa (ja facebookissa) @varifilmidesign.

Tässä postauksessa kerron sinulle 3 erilaista rekvisiittavinkkiä tuotekuviin. Näissä kuvissa on käytetty myös paljon muuta kuin pelkästään näitä kolmea kertomaani asiaa. Kuvista voit saada mahdollisesti myös muita ideoita, kuin nämä mistä kerron.

Erilaiset, eri materiaalia olevat kankaat

Kankaita voi käyttää kuvaustaustana, valon pehmentimenä ikkunan edessä tai sitten ihan rekvisiittana. Keittiöpyyhkeet, erilaiset vaatteet, lakanat tai sitten erikokoiset kangaspalat ovat oikein sopivat monenlaisiin kuvaustilanteisiin. Kokeile myös käyttää paria eri materiaalia olevaa kangasta kuvissa. Alla näkyy yksi kuva, jossa on ollut pörröinen tekotalja sekä tavallinen pussilakana.

Yhtälailla myös ihmisten päällä olevat vaatteet tai pukeutumistyyli on osa rekvisiittaa ja vaikuttaa kuvan tunnelmaan.

Astiat

Omissa kuvissani olen aika vähäsen käyttänyt astioita rekvisiittana, mutta tätä haluaisin kokeilla enemmän. Mummin sisko on maalannut astioita ja minua on odottamassa jo oma kokonainen käsinmaalattu astiasto sille sopivaa käyttöä varten. Muistin sen olemassaolon vasta hetki sitten ja tajusin, että se olisi aivan ihanan näköinen myös kuvissa. Täytyy ehdottomasti päästä jonain päivänä sitä kuvaamaan, kun sen tänne Tampereelle saan.

Olet ehkä huomannut, että mä käytän paljon teemukia rekvisiittana tai ihan pääkohteena kuvassa. Se on todella helppo, kivan näköinen ja

Valot

Rekvisiittana käytettyjen valojen ei ole tarkoitus valaista kuvaa. Varsinainen kuvan valonlähde on hyvä olla joku muu kuten iso ikkuna, ulkoinen salama tai muu kuvaukseen sopiva valo. Mutta kuvissa voi käyttää rekvisiittana myös erilaisia jouluvaloja tai vaikka sisustukseen sopivia lamppuja. Erilaisia koristevaloja käytän itse paljon monenlaisissa kuvauksissa. Erityisesti taustalla näkyvät valonpisteet näyttävät todella kivalta.

Viimeisessä kuvassa on näkyvissä valokirja. Se on siis ladattava valo, joka näyttää kirjalta. Mielenkiintoinen kuvauskohde ja todella monikäyttöinen erilaisissa kuvaustilanteissa. Taustalla näkyvät valot ovat lisätty jälkikäteen photoshopissa.

Tuotekuvien ei todellakaan tarvitse olla perinteisiä yksivärisellä taustalla otettuja tylsiä kuvia. Kuvien avulla erotat yrityksesi ja tuotteesi muista.
Lisää vinkkejä kuvaukseen ja rekvisiittaan löytyy instagramista: @varifilmidesign.

Vastaa