You are currently viewing Miltä tuntuu aloittaa uudessa koulussa? Mitä alaa opiskelen? Mitä odotuksia minulla on tulevasta koulutuksesta?

Miltä tuntuu aloittaa uudessa koulussa? Mitä alaa opiskelen? Mitä odotuksia minulla on tulevasta koulutuksesta?

Tänään, kun tämä postaus on julkaistu, olen aloittanut uudessa koulussa, Tredussa. Hain keväällä kahteen eri koulutukseen, joista sain kesäkuussa tiedon, että minut on hyväksytty opiskelemaan Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa.

Lukion jälkeen olen pitänyt yhden välivuoden, joka onkin kulunut nopeasti ja mukavasti töitä tehdessä. Viime vuonna hain myls kouluun, jolloin en saanut opiskelupaikkaa niistä hakuvaihtoehdoista. Välivuoden aikana löysinkin pari uutta koulutusta, jotka kiinnostivat eniten ja hainkin vain niihin. Nyt kuitenkin aloitan opiskeluni Tredussa yo-pohjaisessa koulutuksessa.

Mitä ajatuksia mulla on koulun aloittamisesta?

Odotan innolla mitä koulutus pitää sisällään ja mitä jo osaamiani asioita voin hyödyntää opiskeluissani. Myös yrittäjyydestä on varmasti hyötyä.

Vaikka en malta odottaa erilaisia koulutehtäviä, uusiin ihmisiin tutustumista ja uusien asioiden oppimista, kyllä koulun aloittaminen myös jännittää. Edellisestä koulupäivästä onkin kulunut jo melkein puolitoista vuotta. Samoin myös aikaisista aamuherätyksistä on vierähtänyt hetki aikaa. En mä myöskään tiedä millaisia koulutehtäviä meillä tulee olemaan tai mitä kaikkea uutta pääsen kokemaan. En osaa varsinaisesti odottaa mitään tiettyä. Toivon, että pääsen käyttämään kameraa mahdollisimman paljon ja ehkä oppia myös itse olemaan kameran edessä tarvittaessa.

Koulu tietysti vaikuttaa myös muuhun aikaan ja siksi joudun vähentämään töiden tekoa. Minulla on silti edelleen todella hyvä työ kuvankäsittelijänä sekä oma yritykseni valokuvaajana. Yritän painottaa töitä enemmän yritykselle, jos se vain on mahdollista. Kesä ja syksy onkin mun yrityksen kiireisintä aikaa. Töiden lisäksi mulla on myös tärkeitä harrastuksia ja hyviä ystäviä, jotka molemmat tarvitsevat oman aikansa.

Hankintoja kouluun?

Opiskelua varten olen tehnyt muutamia pienempiä ja suurempia hankintoja. Koulureppu oli tietysti se tärkein. 😀 Noh ehkä sitä muuallakin tulee käytettyä. Lisäksi olen ostanut uusia kuvaustarvikkeita niin videointia kuin valokuvaustakin varten. Suurimpana hankintana ostin uuden kameran. Kaikki eivät tietenkään ole pelkkää koulua varten. Tarvitsen kameraa työssäni ja kaikkiin kuvauksiin tämä uusi laite on todella hyvä. Vielä kun hieman ehdin testaamaan uutta kameraa voin siitä julkaista jotain myös blogissa.

Kameran lisäksi on tullut ostettua uusi objektiivi ja kamerareppu. Hankin myös toisen käsisalaman sekä sille jalustan. Nämä ovat lähinnä kuvauksiin hankittuja enkä tiedä kuinka paljon koulussa esimerkiksi tarvitsen omaa kameraa.

Kaikkea kouluun liittyvää jaan mielelläni mahdollisimman paljon blogin instagramissa @varifilmi.blogi
Erilaisia kouluprojekteja ja muuta kouluun liittyvää haluan jakaa myös blogin puolella, mutta yhden blogitekstin kirjoittamiseen menee tietty enemmän aikaa kuin yhden instakuvan julkaisuun.

Blogi on mulle tärkeä harrastus ja haluan sen kirjoittamista jatkaa myös koulun ohella. Toivottavasti sillekkin saan järjestettyä tarpeeksi aikaa.

Vastaa

Tällä artikkelilla on 0 kommenttia