You are currently viewing Litra maalia ja pensseli käteen! Miltä mun työhuoneen seinät näyttää nyt?

Litra maalia ja pensseli käteen! Miltä mun työhuoneen seinät näyttää nyt?

Miten saisin mun työhuoneesta vieläkin viihtyisämmän ja oman näköisen?

Mulla on pitkään ollut haaveena, että pääsisin maalaamaan seinälle jotain. Pari vuotta sitten lukioaikana kuvaamataidon lukiodiblomissa oli tehtävänä maalata seinä. Suunnittelin sen tekemistä jo silloin, mutta pääsin aloittamaan lukiodiblomin tekemistä vasta kun uudet tehtävät olivat jo tulleet. Haave kuitenkin jäi ja nyt omassa asunnossa on sitä myös suunniteltu.

Pari päivää sitten kävin ostamassa litran mustaa seinämaalia ja aloin ideoimaan millaiset seinät haluan. Selvää oli, että kuva tai kuvio pitää olla sellainen, joka kuvastaa minua.

Kotona otin kuvan huoneen toisesta seinästä ja piirsin tähän kuvaan suunnitelmani, jonka halusin toteuttaa. Suunnittelemani kuva ei tarvinnut seinätilaa kovinkaan paljoa. Tässä vaiheessa tiesin, että maalia jäisi vielä reilusti yli ja lopulle piti vielä keksiä jotain käyttöä.

Mun huoneessa on n. 2m leveä tyhjä seinä, jota olen joskus käyttänyt kuvaustaustana. Tässä oli siis hyvin tilaa jollekkin, mutta mille. Lopulta päätin maalata tähän koko seinän korkuisen ja 120cm leveän mustan raidan. Tätä voin käyttää tarvittaessa kuvaustaustana, mutta halusin saada lisää ottamiani kuvia seinälle ja tässä olisi niille hyvä tila.

Aloitin isommasta seinästä. Suojasin lattian ja teippasin seinän ja katon. Tämän maalaukseen ei mennyt kovinkaan kauaa. Halusin, että tämä alue näyttäisi maalatulta ja siksi maalia on vain yksi kerros. Sain siitä tehtyä juuri sellaisen, kuin halusin.

Sitten oli enää jäljellä suunnittelemani kuvan maalaus toiselle seinälle. Tässä menikin hetki pidempään. Välillä piti odottaa, että maali kuivu, jotta pääsi taas jatkamaan. Lopulta käytin yhteensä kaksi päivää näiden kahden seinän maalaamiseen.

Nyt mun työhuone näyttää enemmän multa ja sain samalla osan mun polaroidkuvista seinälle. Vielä olisi kiva saada muitakin valokuvia näkyville.

Mites sun viikonloppu on mennyt?

Vastaa

Tällä artikkelilla on 0 kommenttia