You are currently viewing Kuinka kehittää itseäsi kuvaajana? | 5 helppoa vinkkiä, joiden avulla opit kuvaamaan paremmin

Kuinka kehittää itseäsi kuvaajana? | 5 helppoa vinkkiä, joiden avulla opit kuvaamaan paremmin

Siinä vasta kysymys. Tässä sinulle kuitenkin 5 helppoa vinkkiä, joiden avulla voit kehittää itseäsi kuvaajana. Osa näistä saattaa olla itsestään selvyyksiä, mutta ikinä ei voi korostaa tarpeeksi kuinka tärkeitä ne ovat. Postaus on aikoinaan julkaistu mun vanhassa blogissa ja nyt päivitetty paremmaksi.

Ota paljon kuvia

Mitä enemmän kuvaat sitä enemmän kehität itseäsi ja opit uutta. Samalla kameran asetukset tulee tutummaksi ja opit myös sommittelemaan kuvia paremmin. Voit aloittaa helposti kameran automaatti asetuksilla. Automaatti kuvaustiloja on kaksi, suosittelen käyttämään sitä tilaa, joka ei käytä salamaa. Mahdollisimman nopeasti on kuitenkin hyvä siirtyä manuaaliasetuksiin. Sen voit tehdä joko kerralla vaihtamalla kuvaustilan manuaaliin tai yksi asetus kerrallaan opettelemalla ensin suljinajan käyttämisen ja sen jälkeen aukon ja sitten yhdistää nämä kaksi ja alkaa opettelemaan lopuksi vielä ISO-arvon merkityksen. Mun blogista löytyykin omat postaukset jo näistä kahdesta ensimmäisestä asetuksesta.

Lukuvinkki: KAMERAN TÄRKEIMMÄ ASETUKSET #1 SULJINAIKA
Lukuvinkki 2: KAMERAN TÄRKEIMMÄT ASETUKSET #2 AUKKO

Poistu mukavuusalueelta

Kuten jo sanoin, että on hyvä kuvata paljon paljon, mutta omalta mukavuusalueelta voi olla vaikea poistua. Aina on se tuttu ja turvallinen tie kuvata juuri niitä asioita mihin on tottunut. Monipuolisten kuvauskohteiden lisäksi on hyvä oppia myös ottamaan kuvia sekä läheltä, että kauempaa kohteesta. Tykkään kuvata yksityiskohtia ja se usein näyykin esimerkiksi mun instassa. Usein monille onkin tuttumpaa ottaa lähikuvia, mutta koskaan ei pitäisi unohtaa laajempia kuvia.

Käsittele kaikki kuvat!

Ei en tarkoita jokaista kuvaa minkä olet ottanut. Mutta käsittele ainankin kaikki kuvat, jotka aiot julkaista. Kuvankäsittely on tärkeä osa valmiin kuvan ja kuvakokonaisuuden luomista. On tärkeää tehdä kaikki loppuun asti eikä jättää kesken. Samalla opit käsittelemään erilaisia kuvia ja ajankuluessa myös luot itsellesi oman käsittelytyylin.

Sopiva käsittelyohjelma riippuu laitteesta jota käytät. Itse käytän paljon adoben ohjelmia ja näistä lightroom on erittäin hyvä sellaiseen perus kuvankäsittelyyn. Siitä saa myös ilmaisen version puhelimelle ja tabletille. Jos et tietokoneelle halua maksaa adoben ohjelmista, niin esimerkiksi Lean blogista löytyy hyvä postaus ilmaisista kuvankäsittely ohjelmista: 10 ilmaista kuvankäsittelyohjelmaa

Seuraa muita

Seuraamalla muita valokuvaajia esimerkiksi Instagramissa voit saada ideoita omiin kuviisi. Muista kuitenkin että suora kopiointi ei ole hyväksi. Ota ideoita sieltä täältä ja yhdistele niitä. Näin luot juuri sinunlaisesi kuvat.

Mihin kaikkeen voit saada ideoita muilta?

  • Kuvaus aiheisiin
  • Kuvien sommiteluun
  • Kuvankäsittelyyn
  • Rekvisiittoihin
  • Kuvauspaikkoihin
  • Valaistukseen
  • Mallin asentoihin
  • Vaatetukseen
  • Kameran asetuksiin

Älä unohda!

”Paras kamera on se joka on mukana.” Ehkä ei ihan, mutta paras kamera ei ole se kallein kamera. Saadaksesi hyvän kuvan et välttämättä tarvitse kallista ammattitason kameraa. Nykyään puhelimissa on jo todella hyvälaatuiset kamerat, joilla voit saada vaikka kuinka upeita kuvia.
Hyvä kuvaaja ei aina tarvitse kallista kameraa. Toisaalta myös kallis kamera ei tarkoita hyvää kuvaajaa.

Toivottavasti opit tästä jotain uutta vai tiesikö jo kaiken? Onko sulla jotain omia vinkkejä miten voi oppia kuvaamaan paremmin? Niitä voi jakaa tämän postauksen kommenteissa tai instagramissa @varifilmi.blogi

Vastaa