You are currently viewing 5 vinkkiä joulukorttikuviin kotona

5 vinkkiä joulukorttikuviin kotona

Oletko sinä vielä niitä ihmisiä, jotka mustavat läheisiään postikortilla? Vai laitatko mieummin viestin lähempänä joulua? Mitä jos tänä vuonna ottaisit itse kuvat kortteihin tai lähettäisit joulutervehdyksen mukana itse otetun kuvan.

Jouluisia kuvia voit ottaa myös itse kotona ja nyt haluaisinkin jakaa 5 vinkkiä kuvauhetkeä varten. Muistutan vielä, että voit ottaa kuvat millä tahansa kameralla. Ei ole väliä onko käytössäsi ammattitason järjestelmäkameraa vai kuvaatko oman kännykkäsi kameralla.

Mieti mitä kuvaat

Ihan ensimmäisenä täytyy suunnitella mitä haluat kuvata. Kuvauskohteena voi hyvinkin olla vaikka oma lapsi. Isovanhemmat varmasti ilahtuisivat joulukortista oman lapsenlapsen kuvalla. Myös oma lemmikki on hyvä kuvauskohde. Entä sitten, jos sinulla ei ole lemmikkiä tai lasta? Mitä sitten voisi kuvata? Mitä tahansa jouluista tai vähemmän jouluista. Kynttilöitä, maisemia (oli sitten lunta tai ei), ruokaa, erilaisia koristeita ihan mitä vain itse haluat.

Kun olet päättänyt mitä kuvaat, suunnitte myös se millaisia kuvia haluat. Mitä haluat kuvissa olevan ja miltä kuvat voisivat näyttää. Suunnitelman voit tehdä ihan perinteiselle paperille, kirjoittaa puhelimen muistiinpanoihin tai vaikka tehdä pinterestiin oman taulun sopivilla mallikuvilla.

Taustalla luo tunnelman

Kuvien taustalla on hyvin suuri merkitys miltä kuvat näyttävät. Poista taustalta kaikki ylimääräinen ja jätä sinne vain se mitä haluat siellä näkyvän. Väreillä on hyvä luoda jouluista tunnelmaa. Jouluvalot taustalla näkyvät oikein kivasti, jos kuvauskohde on lähellä kameraa, valot taustalla kauempana ja itse tarkennus kohteessa.

Yksityiskohdat tekevät kokonaisuuden

Pienillä yksityiskohdilla saat kuvasta lopullisen kokonaisuuden. Laita lapselle tonttulakki päähän ja anna vaikka karkkikeppi käteen, jonka voi sitten myös syödä. Koira pysyy parhaiten paikallaan esimerkiksi luun tai lelun kanssa. Ja kissaa voi vähän lahjoa herkuilla. Mikäli kuvassa on ihmisiä, käytä aikaa myös vaatteiden valitsemiseen. Mahdollisesti jouluiset, siistit mutta rennot ja tietysti kuvattavan näköiset vaatteet ovat juuri sopivat. Väreihin kannatta aina kiinnittää huomiota.

Liika on liikaa

Usein sopiva määrä elementtejä kuvassa on yllättävänkin vähän. Taustalle yksi tai kaksi asiaa, yksi pieni yksityiskohta ja itse pääkuvauskohde. Näillä muutamalla elementillä saat kuvasta juuri sopivan. Liian monia punaisen sävyjä tai liian paljon muita yksityiskohtia tekevät kuvasta heti todella sekavan ja vievät katseen pois itse kuvauskohteesta.

Viimeistele kuvasi!

Tästä muistutan joka kerta, koska monet unohtavat helposti tärkeän osan kuvien kokonaisuudesta. Käsittele kuvasi! Jo pienelläkin käsittelyllä on merkitystä. Kuvankäsittelyyn sopivista sovelluksista omalle kännykälle löytyy hyvä lista Lean blogista Kuviakin kiinnostaa.

10 ilmaista kuvanmuokkaus sovellusta puhelimelle – Lea Bjorn

Oletko muuten jo huomannut, että tänä vuonna blogini joulukalenteri on siirretty instagramiin ja sieltä löytyy pitkin joulukuuta erilaisia kuvausvinkkejä, kuvia, hetkiä elämästäni sekä myöhemmin siellä on tulossa myös arvonta. Pistä siis instagramissa @varifilmiblogi seurantaan!

Vastaa

Tällä artikkelilla on 0 kommenttia

    1. Värifilmi Mimmi M

      Kiitos samoin!

      Tänä vuonna on kyllä luvassa hyvin erilainen joulu. Jään tänne Tampereelle viettämään joulua ja meidän jouluaatto vietetäänkin jo 23. päivä. 🙂